Boligdrømmen kan gå i opfyldelse

Går I med boligdrømme derhjemme? Ikke bare dem om at købe, men drømmen om at bygge jeres helt eget hus? Det kan være, du allerede har indrettet stuen og koordineret fjernsynets placering i forhold til lysindfaldene. Det er så dejligt at tænke på rummene, som om de allerede fandtes og var klar til at blive indrettet. Men før, man kaster billeder på væggene og spreder sit yndlingsgulvtæppe, skal man bruge en snittegning, der viser et tværsnit af hele bygningen. Derved er det muligt blandt andet at se væggenes- og gulvets opbygning. Kort sagt et kort over hele den indre konstruktion.

Starten på en lykkelig slutning

Om du er på udkig efter en snittegning til hus eller sommerhus er for så vidt underordnet. Man er nødt til at have bygningens højder og niveauer angivet, for at kunne gå videre med selve byggeriet. Det samme gør sig gældende for en renovering, hvor man nødigt skulle komme til at vælte den forkerte stolpe, der måske kunne have en fundamental betydning i bygningskonstruktionen. Så selvom man har brug for en snittegning i alle tilfælde af boligfornyelse, er det med forskellige formål.

Læn dig tilbage – du skal ikke vide alt

Der er flere regler, end man lige tror, når det kommer til boligbyggeri, og det kan være utroligt svært at navigere rundt i, når alt man i virkeligheden ønsker, er at huset dumper ned fra himlen, og er klar til indflytning i morgen. Men alt det med regler, som varierer alt efter boligtypen, behøver du ikke bekymre dig om. En boligarkitekt kender alt til, hvad man må og ikke må, og tager selvfølgelig disse regler med i sine overvejelser. Vigtigst er det, at I som kommende husejere, kommunikerer klart omkring jeres behov og ønsker, og er i dialog med arkitekten under hele tegneprocessen. Så skal I nok få jer et ægte drømmehus.