Er det tid til fornyelse i hjemmet? Læs med her

Ser du mod forventning ud til at klare dig gennem en vinter med kedelige energipriser, så du vil stå i foråret med penge at bruge på at shine hjemmet op? Så gælder det bare om at finde ud af, hvad du skal få til boligen. Bl.a. kunne du overveje at få termoruder sat i dine vinduer – en investering der gerne skulle tjene sig hjem ved, at du sparer penge på varme. Men hvad kan du ellers få til hjemmet?

Sæt en motoriseret markise op over terrassen

Starter vi med at se på de udendørs ting, så kan du overveje at få en markise med motor, som du kan styre via en fjernbetjening. Moderne markiser med motor kan du få med integreret vindsensor, der giver markisen besked, når vindhastigheden er så høj, at den burde rulle ind – og det kan den så gøre af sig selv. Søger du en motoriseret markise? Så find én ved at gå ind på Markiseeksperten.dk.

Sæt havelygter og terrassevarmere op ude

Har du en villa i et stille nabolag med en baghave af nogenlunde størrelse, så kan du overveje at få havelygter sat op. Både for at gøre det muligt at være udendørs en halvmørk aften, men også for at afskrække indbrudstyve fra at begive sig gennem haven i ly af natten. Ønsker du også at have varme udendørs, så kan du for resten montere infrarøde terrassevarmere fra boligens mur, tag eller stativ.

Gør hjemmets ydre flot med alge- og fliserens

Ligger dit hjem snarere ud mod fjord eller hav, kunne det være en idé at shine facaden op ved at få algerens udført. I samme ombæring kan du få fliserens udført uden brug af miljøskadelige kemikalier for at få bugt med alger og flisepest, der gør fliserne glatte og derfor potentielt farlige at træde rundt ude på. Har hjemmet en kalket facade, der kan friskes op, kan du efter fliserens begynde på kalkning.

Skærm af for solen indendørs med rullegardiner

Hvad så med ting inde i hjemmet? Nu blev markiser tidligere nævnt som noget praktisk, du kan have udendørs. Indendørs kan du finde motoriserede rullegardiner, du også kan styre trådløst, og som også kan skærme af for solen og uønsket opmærksomhed. Vælger du at finde rullegardiner, bør du tage stilling til, om det skal være mørklægningsgardiner, eller om lidt lys trods alt skal kunne passere.

Ønsker du en hyggelig stemning i hjemmet?

Apropos lys: Hvis du har brug for at slappe af efter en hård dag på jobbet eller ønsker at skabe en hyggelig stemning i stue eller soveværelse, kan du overveje at få ambientbelysning. Altså lys der kan antage vidt forskellige farver og har et mildt blus. Især hvis du arbejder på kontor eller i butik, hvor du udsættes for meget klart lys dagen lang, så kan det være rart at koble af i mild belysning hjemme.

Som du kan se, har du mange ting, du kan bruge dine penge på, hvad fornyelse i hjemmet angår.