Hvilke møbler er vigtigst? – Et tankeeksperiment

Alle kan nok blive enige om, at en fuldstændig umøbleret bolig ikke er rar at leve i, og du gider nok heller ikke sove på et hårdt gulv eller have alle dine ejendele til at ligge spredt rundt hulter til bulter på selvsamme gulv. Det giver sig selv. Men alligevel har vi lavet et tankeeksperiment: Hvis du kun kunne få én genstand tilbage ad gangen – f.eks. ét møbel om ugen – hvad ville du så vælge? Vi har tænkt os om, og selvom det er svært, er vi efterhånden nået frem til de tre møbler, som er vigtigst for os.

Seng (eller i det mindste bare en madras)

Det er nærmest umuligt at sove på et fuldstændigt hårdt gulv, og uden søvn kan alt andet nærmest være lige meget. Derfor er det klare førstevalg for os en seng, og gerne en ordentlig en af slagsen som f.eks. en fra danske dunlopillo. Og hvis det ikke skulle være en seng, så i det mindste en madras. Med nattesøvnen sikret er vi klar til næste uges valg:

Køkken

Indrømmet, vi var lidt i tvivl om vores egen præmis her, men blev enige om, at et køkken i denne sammenhæng må tælle som et møbel – i hvert fald, når udgangspunktet er en helt tom bolig. Man kan ganske vist godt leve af takeaway og på vennernes nåde i et stykke tid, men alligevel er køkkenet ret essentielt. Så må man affinde sig med at spise på gulvet… indtil videre.

En behagelig stol, f.eks. en lænestol

Vi har haft lidt snak og tilbage om, hvorvidt en stol eller et bord er vigtigst, men endte med at vælge en stol. For uden en stol kan det hurtigt blive trættende med et bord – og det er jo altid en mulighed at sidde med sin stol ved køkkenbordet…

Er du enig i vores valg?