Sådan skaber du dit drømmekøkken

I mange boliger er køkkenet det centrale samlingspunkt i hverdagen. I løbet af livet kommer du til at tilbringe mange timer med at lave mad og nyde måltider i dette rum, så det er vigtigt, at dit køkken er flot og praktisk at anvende. På den måde kommer du til at være vild med at være i køkkenet, uanset om du er alene eller laver mad sammen med venner og familie.

Er du på udkig efter ideer til at indrette dit køkken, er du kommet til det rette sted. Læs videre for at få 3 tips til at skabe et lækkert køkken, som du vil elske at bruge.

Prioritér funktionaliteten

Du bruger formentligt køkkenet ofte, så det er relevant, at indretningen er praktisk. Her er det en god idé at planlægge dit køkken, så layoutet passer til dine behov. Du kan eksempelvis bruge ”the work triangle”, som har fokus på afstanden mellem 3 vigtige elementer i dit køkken: køleskabet, komfuret og vasken. Her er det smart at placere dem i en slags trekant, hvor de hverken er for tæt eller for langt fra hinanden.

Dertil er det vigtigt, at du sørger for at have nok opbevaringsplads til dit køkkenudstyr, så du let kan finde, hvad du har brug for. Her kan du bruge skabe og skuffer, men du kan også vise dit køkkengrej frem med en åben reol i et hjørne af køkkenet. Kun fantasien sætter grænser.

Husk god belysning

Det nytter ikke noget, hvis du ikke kan se, hvad du laver. Du har brug for tilstrækkelig belysning, så du let kan snitte grøntsager, læse i kogebogen eller se, hvornår maden er færdig i ovnen. Overvej gerne at anskaffe dig en væglampe, som kan belyse dine bordflader. Dertil er det en god idé at placere lamper i loftet, så du kan skabe stemningsbelysning, som gør dit køkken mere indbydende at være i.

Er du på udkig efter nye lamper til dit hjem, kan du ikke gå galt i byen med Dyberg Larsen. Dette belysningsbrand har et væld af lamper i lækre designs med kvalitet i højsædet. Leder du derfor efter lamper, der kombinerer stil og kvalitet, bør du tjekke de mange Dyberg Larsen-lampetilbud ud.

Vis din personlighed frem

Det er dit køkken, så det skal selvfølgelig passe til din stil. Der er adskillige måder, du kan give dit køkken et personligt strejf på. Her er et par eksempler:

  • Brug tapet: Du kan nemt pifte dit køkken op med flot tapet, som har en spændende farve eller et flot mønster. Her kan du eventuelt vælge at anvende tapet på én væg for at undgå, at det virker for overvældende.
  • Anvend kunst: Malerier og indrammede plakater en god måde at vise din smag og hobbyer frem i køkkenet på. Der findes et væld af flot og interessant kunst, så uanset om du er vild med Vincent van Gogh eller Star Wars, er du sikker på at finde kunst, som passer til dig.
  • Anskaf dig en kridttavle: Dette er en praktisk løsning til små beskeder, indkøbslister og to do-lister, men en kridttavle er også fremragende til at lave finurlige tegninger på.
  • Inkludér planter: Lidt grønt får dit køkken til at virke mere friskt og livligt. Du kan eksempelvis hænge planter op i loftet for at drage øjet op eller skabe en lille urtehave i vindueskarmen.