Gode råd til at smage på vin

Vinsmagning

Er du netop blevet inviteret til en vinsmagning, men ved du ikke, hvordan man smager på vin på den korrekte måde? Eller vil du bare gerne lære det, så du er klar næste gang, du skal til en fin middag? 

Lige meget hvad kan det være en god idé at lære, hvordan du smager på vin som en professionel. Læs med videre her og find en guide til, hvordan du skal smage på vin. Dette gør sig gældende uanset, om du skal smage på Pinot Gris vine eller helt andre vine.

Guide til at smage på vin

  1. Start med at finde et vinglas frem. Du skal holde på vinglasset nederst på selve stilken eller ved foden. Det vil sige, at du ikke skal holde på glasset.

  2. Nu skal du kigge godt og grundigt på vinen. Herved kan du se, om der er tale om en rødvin, en hvidvin eller en helt tredje type vin. Derudover får du mulighed for at tage et nærmere kig på vinens klarhed og farve. Ønsker du at gøre dette, skal du hælde glasset fra side til side. Du skal ligeledes holde glasset op mod en lys baggrund.

  3. Efter at du er færdig med at kigge på vinen, skal du slynge den rundt i glasset. Dette frigiver aromaer, hvorfor det er en god idé at dufte til vinen bagefter.

  4. Det er tid til at tage din første slurk. Spred den hen over tungen og sving den rundt i hele munden. Dette sikrer, at vinen kommer i kontakt med alle smagsløg. Tag det roligt og fornem, hvordan vinens eftersmag er.