Gode råd til din elinstallation

Når man skal i gang med enten den helt store renovation eller den lidt mindre istandsættelse, er en vigtig post, som ofte kommer bagerst i bunken, elektricitet.

Elektricitet er uhyre essentielt for os mennesker, og det der derfor utroligt vigtigt ikke at glemme denne post. Her er nogle pejlemærker af, hvad du skal huske at have for øje, når du skal have installeret el.

Stikkontakter med en afbryder

For at kunne tænde skrivebordslamper eller oplade telefoner, skal du have stikkontakter. I tiden snakker vi generelt meget om, at vi skal spare på energien – både fordi vi er i mangel på det, og fordi det er rigtigt dyrt. Derfor er det en god idé at vælge stikkontakter med en afbryder. På den måde kan du undgå, at dine devices bruger passiv strøm – og du kan bruge penge på noget andet.

Professionel hjælp

Som ved så meget andet er det i den her sammenhæng vigtigt at søge professionel hjælp i form af el service. Elektrikere er fagligt uddannede, og de ved præcis, hvad der skal til for at løse dit problem. De kommer med en pris på opgaven, og du undgår at få stød fra stikkontakten.

Valg af lamper

Det kan føles som lidt af en jungle at vælge lampe til dit spisebord, men faktisk kan det være lige så svært at vælge den korrekte lampe til dit gangareal.

Når du skal vælge lamper, er det derfor vigtigt at tænke over, hvilken slags lys du har brug for. Skal det for eksempel være loftlys eller vægbelysning? Skal lyset være skarpt, fordi det skal bruges som eksempelvis lys til at arbejde i, eller skal det være mere dæmpet, fordi det i højere grad bare skal skabe lidt hygge?

Uanset hvad er det en god idé at gå til en lampeforretning nær dig, og låne forskellige lamper med hjem – sådan finder du den bedste.