Husk det udvendige vedligehold

Din bolig bør vedligeholdes både indvendigt og udvendigt for at sikre værdien samt funktionaliteten af ejendommen. Dette inkluderer også eventuelle tilhørende områder, så som altan, terrasse, carport, garage og indkørsel med mere. Der kan være forskel på, hvor meget du selv kan/vil/må udføre, alt efter om du er ejer eller lejer. Som boligejer skal du selv arrangere udførelsen og stå for udgifterne i forbindelse med vedligeholdelse, renovationer og forbedringer. En af de eksterne opgaver kan for eksempel være rengøring og maling af især træværk, men også tag, sten og fliser.

Kom den grønne algebelægning til livs

Det er normalt, at der kommer en algebelægning på fliserne i indkørslen, træterrassen og taget. Ud over at det måske ser mindre pænt ud med algevæksten på terrassen, så kan det også formindske materialets holdbarhed, særligt når det kommer til træværk. Når det er vådt og fugtigt, vil belægningen også typisk være glat, og der kan opstå stor risiko for at glide på overfladen. På trædeflader bør alger derfor fjernes før der sker uheld. Har du brug for at vide mere, så besøg alge-fri.dk og læs om algebehandling. Ofte kan du gøre det selv med det rigtige algefjerningsmiddel, vand og en god børste til at skrubbe med. Er det en krævende opgave, er det muligt at hyre professionelle fagfolk.

Brug eventuelt en højtryksrenser

Du har sikkert observeret processen andre steder i nabolaget, hvor algemidlet sprøjtes ud på taget i form af en vandopløsning med hvidt skum. En højtryksrenser giver mulighed for effektivt og hurtigt at fordele algerensen over et stort område. Metoden er praktisk, når det gælder mindre tilgængelige arealer som eksempelvis villatage. Der findes diverse midler til fjernelse af algebelægninger, sørg derfor for at vælge en type, som er mest mulig miljøvenlig. Vær desuden opmærksom på, at brug af en højtryksrenser kan være en beskidt affære, der kan tilsvine vinduer med mere.