Populære trægulve i 2023

Trægulve er en tidløs klassiker, der aldrig går af mode, men trenden indenfor trægulve skifter lidt fra år til år. Så hvilken type trægulv bliver et hit i 2023?

Grundet økonomien og krigen i Ukraine, der er en af verdens største producenter af træ, hvilket har skubbet priserne på trægulve op, forventes salget af trægulve at blive mindre i 2023, da mange vælger mere prisvenlige alternativer. Trægulve nyder dog stadig en stor popularitet.

Klassikeren der er populær som aldrig før

Hvad der engang var forbeholdt det bedre borgerskab er i disse år et af de helt store gulv hits. Der er ingen tvivl om at vi danskere er faldet helt pladask for det smukke og dekorative sildebensmønster. Sildebensgulve er i de seneste år blevet utroligt populære og der er absolut intet der tyder på at den trend er ved at være forbi lige foreløbigt.

Den nye i klassen

Ok helt ny er den ikke flet paketten, men ligesom sildebens paketten, så har den i mange år været gået lidt i glemmebogen og ligesom sildebens paketten, ser den nu for alvor ud til at være på vej tilbage. Det er dog ikke de eneste lighedspunkter mellem de to gulvtyper for begge gulvtyper har også det tilfælles at de giver dig flotte og dekorative mønstrede gulve, der er et blikfang i indretningen.

Stor større størst

Plankegulve er populære og ikke mindst i store rum, hvor gulvtypen for alvor kommer til sit rette, er gulvtypen et imponerende syn. Devisen for plankegulve lader i øjeblikket til at være jo længere og bredere jo bedre. En trend, der også fortsætter i 2023. 

Det sikre valg

I en tid hvor meget virker usikkert kan det af og til være rart og føles trygt at gå med det sikre valg. Når det gælder trægulv er det helt klart at vælge et lyst trægulv gerne i ask eller eg. Disse trægulve har et tidløst udtryk, der aldrig rigtigt går af mode og falder i de flestes smag, hvilket f.eks. er fordel, hvis du på et tidspunkt skal sælge din bolig.