Sørg for god ergonomi på hjemmekontoret

Der er i dag rigtig mange, der er så heldige, at de har mulighed for at arbejde hjemmefra. De har en stilling, som ikke kræver, at de møder op et bestemt sted hver dag, og derfor kan de nyde den frihed, der er forbundet med det at arbejde i eget hjem.

Det stiller dog også krav til blandt andet et godt hjemmekontor, som har alt det udstyr, man skal bruge, og som også tilgodeser kroppen, således man ikke får gener og ømheder, der gør, at man senere hen vil være begrænset i at udføre sit arbejde lige så effektivt.

Bord og stol bør kunne indstilles

Derfor er der nogle få ting, du bør have styr på i dit hjemmekontor.

For det første skal du sørge for at have en god kontorstol, der giver din krop den støtte, som du behøver. Det kan for eksempel være en fordel med et ryglæn, der kan indstilles efter din ryg samt et armlæn, der lader dig slappe af i arme, skuldre og håndled. Og så skal højden også kunne tilpasses din højde.

Dernæst bør du have et skrivebord, der med fordel og nemt kan både hæves og sænkes. Med et sådan kan du nemlig også arbejde oprejst og dermed få noget bevægelse ind i en ellers meget stillesiddende hverdag.

Aflast med en rollermouse

Dog er der også nogle mindre ting, der kan give dig en høj grad af aflastning. Det gælder for eksempel en rollermouse, der gør det lettere for dig at arbejde både hurtigt og effektivt på din computer. En sådan aflaster dine håndled og hænder, når du skal scrolle frem og tilbage på din skærm, og derfor vil du ikke føle en lige så stor ømhed i hænder og fingre efter en hel dag med arbejde foran din skærm.

Find et større udvalg af rollermouses online.