Sådan sparer du tid i køkkenet

Der er mange ting vi gerne vil nå i løbet af en almindelig hverdag. Vi skal både passe familie, arbejde og måske endda også på os selv ind i mellem. Det kan imidlertid være svært at danne sig et overblik over præcist hvordan man dog skal finde tid til alt det, når man også gerne vil sørge for at der bliver serveret et godt og nærende måltid til aftensmad. Det er nemlig super nemt at springe madlavningen over og servere en færdiglavet ret, eller måske bestille take-away.

Skab nogle gode vaner

Som så mange andre ting, handler god og hurtig madlavning om at øve sig. For jo mere trænet du er jo mere effektiv bliver du også. Men det er jo ikke os allesammen der har tid til at blive en mester til at hakke grøntsager. Den bedste måde at spare tid i køkkenet på er derfor ved få god hjælp. Med en god køkkenmaskine fra eksempelvis obh nordica kan du få hakket dine løg på et splitsekund, eller røre en fars sammen, men du forbereder dine kartofler.

Forbered dine mad når du har god tid

Hvis du gerne vil spare både tid og penge er det bedste tip, at du laver din mad, når du rent faktisk har tid til det. Hvis du allerede i weekenden ved, at du går en travl uge i møde så kan du eksempelvis tage alle dine grøntsager og skære dem på forhånd, så det bare er klar til at blive tilberedt når du skal bruge dem. Du kan også med fordel sørge for at lave dobbelte portioner af din mad, når du har god tid.

Når du alligevel står og laver en god omgang spaghetti og kødsovs, så lav lidt mere end du plejer. Tag halvdelen fra og gem det i fryseren til de dage hvor du har travlt.