Forskøn din have i de københavnske forstæder

Boligmarkedet er, som du nok har bemærket i nyhederne i løbet af de seneste år, rødglødende. Ikke mindst i omkring København, hvor priserne stiger markant mere og hurtigere end i mange dele af det øvrige Danmark. Det er kun den nuværende forsynings-, energi- og inflationskrise, som har kunnet lægge en dæmper på boligmarkedet. Nu skal dette ikke udvikle sig til en boliginvesteringsartikel, men der er en slags mening med indledningen: For hvis du har en dyr og dejlig grund et sted i Hovedstadsområdet (og sådan set også i det øvrige Sjælland og resten af Danmark), kan man lige så godt gøre den så dejlig som overhovedet muligt! Så får du i hvert fald mest muligt ud af kvadratmeterprisen.

Læg en plan for haven

Inden du begynder på en omdannelse af haven, skal der lyde en stor anbefaling herfra om at sætte dig ned og reflektere lidt over, hvad haven skal være for dig og din familie. Hvad bruger du og evt. din familie den til nu? Spiller ungerne bold i haven? Dyrker du grøntsager? Eller kunne du godt tænke dig det? Hvordan kunne et fremtidigt ønskescenarie være for haven? Vil børnene blive ved med at sparke græsset op, eller kunne det være en idé med noget rullegræs sjælland om et par år?

Sådan kan man blive ved. Men når det efterhånden er tænkt igennem, kan du begynde at lægge en plan.

Det kan godt være, at haven lige nu ikke er langt fra drømmehaven, og det er jo bare dejligt. Hvis den er langt fra optimal lige nu, og du har et større projekt for øje, kan det måske være en idé at inddrage en landskabsarkitekt eller gartner, hvis der er plads i budgettet. Ellers kan nogle blomsterbede og en kærlig hånd i et par dage også gøre underværker for haven!