Hvilke projekter mangler du at få lavet i baghaven?

Træk noget luft ind og giv dig lige selv lov til at gå rundt en lille halv time i baghaven. For ofte står vores smukke og veldresserede have bare og venter på at blive brugt.

Så i dag kan du træde derud. Når du så er derude, så kig dig godt og grundigt omkring. For haven har altid nye projekter og udfordringer, som du skal tage stilling til.

Vælger du ikke at gøre det, så falder haven og livet i det bare hen – du er herre over din baghave.

En perfekt baghave skal ikke pilles ved

Hvis du er en af de få mennesker, som kan gå rundt i din baghave i hele 30 minutter med en kop te og bare nyde, at du har en perfekt have, så stort tillykke. Det er for rigtig mange mennesker en umulig præstation.

Der er altid små og store projekter i haven. Hvornår skal du få renset fliserne? Hvordan skal roserne klippes til og sættes ordentlig i system? Hvorfor ser kompostbunken så underlig ud? Hvornår er det tid til at klippe hæk og kunne I faktisk godt bruge en helt nye og mere indbydende hæk?

Hvis det ikke er i stykker og fungerer perfekt for jer med hækken, træerne, bedene, terrassen mm., så skal det sjovt nok ikke fikses.

Men ser fliserne ikke bare beskidte ud, men trætte og virkelig slidte. Så er det tid til at skifte fliser. Hvis terrassen snart ikke kan bære sig selv længere. Eller hvis du længere kan se stierne, der fører dig rundt i haven, så skal der gøres noget.

Hvad med forhaven?

Forhaven får alt for sjældent vores opmærksomhed. Hvilket egentlig er underligt. Vi benytter den måske ikke så meget selv, men det er det allerførste møde med hjemmet, som vi og andre møder.

Det vil derfor give mening for dig, hvis brugte noget mere tid på forhaven. Hvis tiden ikke er til det, så kan forhaven blive lagt med fliser. Der kan komme smukke landskaber, søde buske og hyggelige træer i forhaven. Det kræver blot, at du bruger lidt ekstra tid på at foranstalte det.

Husk at skifte ud af brædder, fliser og planter

Tilbage til den perfekte have. Hvis du er overlykkelig i din have, skal der selvfølgelig ikke laves noget om – og dog.

Selvom der ikke skal bygges en terrasse eller plantes et nyt træ, så skal haven vedligeholdes. Der skal skiftes brædder i terrassen, som er blevet vandskadet. Der skal renses fliser for alger eller og skiftes de få fliser, der måske har fået et hul eller har for store skrammer. Der skal klippes grene, hæk, plante om og fjernes en masse ukrudt.

Medmindre din perfekte have er en, hvor alt får lov til at styre sig selv, så er der altid vedligeholdelsesprojekter. Der er altid små ting, der kan optimeres eller laves på en anden måde.

Så kig dig lidt omkring og se, hvad der mangler at blive fikset.