Gode råd til hus og have

Er du husejer ved du, at der med tiden opstår behov for vedligehold og reparationer af ejendommen. Det kan derfor være en stor hjælp at tænke lidt praktisk, når det kommer til haven og husets udvendige dele. Mange gøremål kræver ikke den store indsats og klares normalt løbende, så som slåning af græsplænen og fejning af indkørslen. Men andre opgaver kan virke mere uoverkommelige, som for eksempel at rengøre terrassefliserne og hustaget for algebelægninger eller fjerne ukrudt fra alle blomsterbedene. Her kommer et par enkelte tips til, hvordan det kan klares uden at du skal gøre særligt meget.

Professionel hjælp til vedligehold af udvendige overflader

Uddeleger arbejdet med algerensningen til professionelle fagfolk. Klik på linket og bliv klogere på algebehandling. Når du ikke selv skal bekymre dig om opgaven, sparer du både tid og besvær. Ofte er de penge givet godt ud. Udføres algebehandlingen af et erfarent firma, medbringer de selv udstyr samt algemiddel og arbejdet sker hurtigt og effektivt. Af hensyn til miljøet bør du vælge et firma, som anvender et middel til at fjerne algerne med, der ikke er skadeligt for naturen. Ikke alle rensemidler må ledes direkte videre til kloakken.

Hvilke planter skal du vælge?

Når du vælger blomster og andre planter til haven, kan du med fordel vælge nogle der blomstrer på forskellige tidspunkter af året. Det skaber mere insektliv i haven, og når der er flere insekter der trives, får du en sundere have. Sammensætter du desuden de rigtige planter i blomsterbedene, kan du minimere behovet for at fjerne uønsket ukrudt. Det drejer sig om at undgå bar jord i bedet, hvor ukrudtet kan få fat. Vælg en sammensætning af planter hvis gro- og blomstringscyklusser harmonerer, så kan du holde bedet dækket det meste af året. Nogle blomsterplanter visner ned om efteråret og holder bedet dækket indtil foråret, hvor den nye vækstproces begynder.