Skab et hyggeligt uderum på terrassen

Uanset om du bor i et stort hjem, eller i et lille hjem, så er der ingen tvivl om, at hele hjemmet føles større hvis du tager det du har udenfor i brug. Her tænker jeg ikke bare at sætte et havebord og en grill op – for terrassen kan nemlig være meget mere end et ekstra spisebord. Men den rette indretning kan du skabe et lækker udendørs stue eller opholdsrum, som du ikke blot kan bruge året rundt, men som du også har lyst til at bruge hele tiden. Jeg har samlet et par tips til hvordan du skaber et hyggeligt uderum nemt og hurtigt.

Tænk det hele i zoner

Det kan godt være at der ikke lige er nogle vægge i haven eller på terrassen, men det er ikke ensbetydende med at haven behøver at være et stort rum. Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt hvis det hele smelter sammen på den måde. Derfor er et godt tip, at få opdelt din terrasse eller have i forskellige zoner. Men hvordan? Du kan eksempelvis bruge dine havemøbler eller potteplanter. Stil eksempelvis en udendørs sofa med ryggen til havebordet eller brug en pergolamarkise til at markere spisepladsen.

Brug belysning og dekorationer

Når det handler om at skabe den samme stemning udenfor, som du har indenfor handler det om at gøre brug af mange af de samme kneb. Indret derfor din terrasse med den samme omhu og sans for detaljen, som du har gjort i stuen. Brug nogle ekstra flotte potteplanter, der viser din personlige smag og dekorer med den samme mængde nips og pynt som du gør indenfor. Det skaber både god hygge og er med til at danne en rød tråd gennem din indretning. Husk også gerne det gode lys ude. Så kan du nemlig også bruge terrassen ud på de sene aftentimer.